Izbira servisa

Letni servis je verjetno koristno opravilo, ki pa mu verjetno ne bomo sami kos. Ne toliko zaradi zapletenosti, kot zaradi pomanjkanja "pripomočkov", ki so nam pri tem opravilu lahko v veliko pomoč. S tem mislim predvsem na sesalec, odporen na pepel in na izkušnje oz. znanje za morebitne nastavitve parametrov (to bi lahko označili kot zapleteno, ampak do sedaj še noben serviser pri moji peči parametrov ni spreminjal).
Timiko d.o.o. - eden od servisov za peč na pelete Biodom 27
Če torej servisu nismo kos, je pametno poklicati serviserja (najbolje verjetno pooblaščenega), kjer pa je sedaj večja konkurenca kot je bila nekdaj. Poleg pooblaščenih servisov podjetja Biodom 27 d.o.o., obstaja še kar nekaj servisov (na sliki vidite kontaktne podatke za enega od njih).
Cena pooblaščenih servisov naj bi bila poenotena in naj bi bila za npr. območje Ljubljane od cca. 49€ do 61€ (odvisno menda od "umazanosti" kotla). Če menjate še vžigalno svečko, je to dodatnih 37,23€ (ne držite me za besedo, ampak preverite). Vžigalno svečko naj bi menjali na tri leta, v kolikor vaša peč "popapca" do 5 ton peletov na leto, sicer pa moramo menjati svečko na 2 leti. 
Moja peč že od leta 2008 "požge" cca. 5 ton in pol bolj ali manj kvalitetnih peletov. Letos naj bi svečko torej zamenjal, vendar sem se odločil, da se bom žrtvoval v raziskovalne namene in menjavo preložil na naslednje leto. To me lahko drago stane, saj menjava svečke ob rednem servisu ne prinese dodatnih stroškov (razen cene svečke seveda). Na to temo bom torej prav gotovo še kaj napisal.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vžigalna svečka Biodom 27

Alarm peleti

Pooblaščeni servisi podjetja Biodom 27